Τοποθεσία

Η "Ακρόπολις Α.Ε." προβλέπεται να αναπτυχθεί σε μια έκταση 216 στρεμμάτων αγροτικής γης, η οποία εφάπτεται στο 25ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στις Αφίδνες, ένα χιλιόμετρο πριν από τα διόδια Καπανδριτίου.

πατήστε για μεγέθυνση πατήστε για μεγέθυνση
Η Επένδυση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο 26ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Αφιδνών, σε έκταση 216 περίπου στρεμμάτων (κληροτεμάχια με τίτλους του 1926), η οποία στο παρελθόν χρησιμοποιείτο από την ΑΓΕΤ–ΗΡΑΚΛΗΣ για επιφανειακή εξόρυξη αργίλου (νταμάρι).
πατήστε για μεγέθυνση πατήστε για μεγέθυνση
Στην άμεσα κοντινή περιοχή, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την έκταση χωροθέτησης της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ-ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, εκατέρωθεν της Εθνικής οδού, υπάρχει ήδη εκτεταμένη βιομηχανική-βιοτεχνική ζώνη (ΒΙΟ.ΠΑ.) μη ρυπογόνων μονάδων, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν και άλλες διάσπαρτες βιομηχανικές – μεταποιητικές δραστηριότητες, όπως: Ernst & Young, ABB, Coca-Cola, Delta-Singular, κλπ.
πατήστε για μεγέθυνση πατήστε για μεγέθυνση
Η ανωτέρω έκταση, ιδιοκτησίας της ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ, επελέγη μετά από ενδελεχή αξιολόγηση 19 εναλλακτικών περιοχών σε ολόκληρη την Αττική, επί τη βάσει κριτηρίων και προϋποθέσεων που τίθενται από τη διεθνή εμπειρία ανάπτυξης Τεχνοπόλεων (εγγύτητα σε διεθνές αεροδρόμιο και στον επιχειρηματικό ιστό της πόλης, καταλληλότητα οδικών προσβάσεων, εξυπηρέτηση από μέσα σταθερής τροχιάς, επάρκεια έκτασης για την ανάπτυξη του κρίσιμου μεγέθους βιωσιμότητας της Τεχνόπολης, κλπ.), και αγοράστηκε με ανέκκλητο συμβολαιογραφικό προσύμφωνο από την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ τον Ιούλιο του 2003, έναντι τιμήματος 7 εκ. Ευρώ.
Ιδιαίτερα εύκολη - προβλεπόμενοι χρόνοι πρόσβασης από τα σημαντικότερα σημεία του λεκανοπεδίου της Αττικής:
  Με αυτοκίνητο Με Μέσα
Μαζικής Μεταφοράς
Έλ. Βενιζέλος 35΄ 60΄
Σύνταγμα 30΄ 45'
Πειραιά 35΄ -
Γλυφάδα 50΄ -
Π. Φάληρο 35΄ -
Περιστέρι 25΄ -
Μαρούσι 15΄ 45΄
Αγ. Παρασκευή 25΄ 50΄

Η επιλεγείσα τοποθεσία, πέρα από τον τοπικό χαρακτήρα, είναι στρατηγική για την ευρύτερη περιοχή αφού αποτελεί κομβικό σημείο 3 Ηπείρων (Ευρώπης - Ασίας - Αφρικής) και σημείο προσπέλασης της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή, τον Αραβικό Κόλπο, τα Βαλκάνια, και την Ασία.