Αθήνα, 30 Μαρτίου 2006
Προχωρά οριστικά η υλοποίηση της "ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"
Υπεγράφη το οριστικό συμβόλαιο μεταβίβασης των 217 στρεμμάτων από την ΑΓΕΤ Ηρακλής, στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ. Στο παλαιό ορυχείο αργίλου της ΑΓΕΤ, στο 26 χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στις Αφίδνες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρίας προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009 το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στο οποίο θα στεγαστούν οι 129 Ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, μέτοχοι της εταιρίας, καθώς επίσης πολυεθνικές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και ερευνητικά ιδρύματα.
Με σημερινή απόφαση της ΓΓ Βιομηχανίας του ΥΠΑΝ θα προταθεί η επιδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ . Το έργο έχει ενταχθεί με ΚΥΑ στο νόμο 2545/97 περί τεχνοπόλεων, βάσει του οποίου επιδοτείται το 35% των υποδομών. Το συνολικό κόστος του έργου αναμένεται να πλησιάσει τα 170 εκατομμύρια ευρώ σε τιμές 2010 και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση του κλάδου. Περιλαμβάνει 100.000 τ.μ. γραφείων και 10.000 τ.μ. υποστηρικτικών εγκαταστάσεων στις οποίες περιλαμβάνονται εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, εστιατόρια, ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, ιατρεία, βρεφονηπιακός σταθμός, κέντρο SPA και χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων και αναψυχής.

Ήδη, 96 επιχειρήσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές και δεσμευτικά προσύμφωνα αγοράς 58.607 καθαρών τ.μ. γραφείων συνολικά και επιπροσθέτως έχουν δηλώσει προτίμηση αγοράς σε προνομιακή τιμή άλλων 24.697 καθαρών τ.μ. γραφείων.

Η Τεχνόπολη θα ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει όλη μαζί, έτσι ώστε να δημιουργηθούν άμεσα υπεραξίες από τη συνολική λειτουργία, να διευκολυνθούν οι συνέργιες των εταιριών και να προσελκυστούν πολυεθνικές εταιρίες, ελληνικά και ξένα ερευνητικά ιδρύματα.

Η Τεχνόπολη θα προσφέρει πλήθος νέων θέσεων εργασίας, καθώς θα απασχοληθούν στην κατασκευή της χιλιάδες εργάτες, τεχνικοί και μηχανικοί, ενώ αναμένεται να απασχολούνται μόνιμα σε αυτή, κατά τη λειτουργία της, περισσότεροι από 7.000 επιστήμονες, τεχνικοί πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και διοικητικοί υπάλληλοι.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μιχάλης Παπασάββας και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικόλαος Αυξεντιάδης που υπέγραψαν το συμβόλαιο και συμφώνησαν με υπηρεσιακά στελέχη της ΓΓΒ το χρονοδιάγραμμα της επιδότησης, δήλωσαν ότι το επί δεκαπενταετία όραμα του κλάδου μπαίνει σήμερα στην τελική τροχιά υλοποίησης. Με σκοπό τη δημιουργία της ωραιότερης και λειτουργικότερης Τεχνόπολης της Ευρώπης προχωράμε αποφασιστικά στην ολοκλήρωση του έργου για να καταστεί η Ελλάδα το κέντρο ανάπτυξης και διάδοσης της υψηλής τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.<< Επιστροφή στα Δελτία Τύπου